Noul târg de mărfuri second-hand se deschide pe 27 decembrie

Marea mutare a comercianților din fostul Târg Municipal din Craiova se apropie de final. După ce o piață ultramodernă, axată pe tranzacțiile de legume și fructe, și-a deschis porțile pe 16 decembrie, pe bulevardul Nicolae Romanescu, la ieșirea din Craiova, peste doar două zile va fi inaugurat, la doi pași de complexul agroalimentar, și noul amplasament pentru produse second-hand.
Practic, toți vânzătorii din fostul Târg Municipal, din strada Dimitrie Gerota, desființat în chinuri de Primăria Craiova, se vor afla din nou alături, înainte de Revelionul 2023-2024.
Ca noutate, piața de produse second va funcționa zilnic, nu doar la sfârșit de săptămână, ca până acum, după cum a precizat administratorul Romeo Tiberiade, care susține că pe 27 decembrie porțile vor fi deschise publicului larg.

Pensionarii înregistrați, un an gratuitate la chirie

Pe lângă cele 800 de locuri pentru comercianții permanenți, ”de luni, până luni”, alte 600 de perimetre sunt rezervate vânzătorilor de ”de vineri, până duminică”, adică de weekend, atunci când afluența atinge de obicei cota maximă.
Clienții vechi ai târgului care sunt și pensionari – vorbim aici de vânzătorii de vechituri – și care au depus la administrație adeverințe vor avea gratuitate la expunere la fiecare sfârșit de săptămână, timp de un an, a mai arătat Romeo Tiberidade.
Amplasamentul este deservit de o cale de acces și una de ieșire, 200 de locuri de parcare pentru cumpărători, magazine, alte facilități, au mai arătat răspunzătorii.